Close

Meer rust en duidelijkheid in een hectische situatie

Wanneer je besluit uit elkaar te gaan, brengt dat veel veranderingen met zich mee. Niet alleen op persoonlijk vlak, maar ook wat betreft je woon- en je financiële situatie. Vaak is het de woning en de hypotheek, die grote belemmeringen vormen om uit elkaar te gaan. Zeker wanneer deze zaken moeizaam geregeld kunnen worden, kan het verstandig zijn om hulp van een onafhankelijke partij in te schakelen.

Wouter Pilon heeft zich in de loop van de jaren gespecialiseerd in het in goede banen leiden van dit proces. Als onafhankelijke partij is hij de aangewezen persoon om eens mee aan de tafel te gaan zitten, wanneer je je in deze situatie bevindt. Hij vindt het bijzonder belangrijk dat beide partijen er “goed” uitkomen. Het maken van allerlei praktische, maar ook financiële beslissingen kost vaak veel moeite. Dan is een mediator de uitgesproken persoon om de rust te bewaren in het gesprek en alle gevolgen van keuzes helder te maken. Op die manier kun je het beste plan maken voor beide partijen.

Wat zijn de mogelijkheden rondom de eigen woning, wie kan er blijven wonen en wat zijn de financiële gevolgen voor beide partijen, zijn vragen waar een antwoord op gegeven wordt. Alle afspraken worden vastgelegd in een convenant die door ons kantoor wordt opgesteld. In dit convenant worden zaken rondom de woning, de financiën, pensioenen en alimentatie geregeld. Daarnaast kan er sprake zijn van een ouderschapsplan. Ook deze wordt in overleg met ons opgesteld.

Meer informatie over een dergelijk traject en de kosten ervan? Neem contact op met Wouter Pilon. Wellicht kan hij zorgen voor meer rust en duidelijkheid in een hectische situatie.

Mediator

Wouter Pilon

Hypotheekadviseur en Aankoopbegeleiding